JULI / AUGUSTUS ACTIE.

Bericht m.b.t. India
Coronacrisis treft christenen in India extra hard

Open Doors vraagt in de maanden juli en augustus in het bijzonder aandacht voor de vervolgde kerk in India. In dit land staat de kerk onder druk door groeiend hindoenationalisme en de gevolgen van de COVID19-pandemie.

De coronacrisis grijpt ook in India diep in. Omdat Indiërs nu niet mogen reizen, is het voor Indiase christenen vaak onmogelijk om naar een ander dorp te reizen, om daar bijvoorbeeld eten te kopen. Dit soort beperkingen zorgen voor nog meer sociale uitsluiting van christenen en andere minderheden.

Lokale partners van Open Doors bieden praktische hulp door onder andere het uitdelen van noodhulppakketten. Met een pakket van 23 euro kan een gezin ongeveer vier weken vooruit. Sinds de lockdown in India van kracht is, heeft Open Doors al ruim 1.000 gezinnen kunnen helpen. Het plan is om nog 7.000 gezinnen te ondersteunen.

Open Doors roept de wereldgemeenschap op bij de Indiase regering aan te dringen op respect voor de vrijheid van godsdienst en mensenrechten. Daarnaast vraagt zij kerken en gelovigen wereldwijd te bidden voor bescherming en vrijheid van de ruim 66 miljoen Indiase christenen. Dat gebeurt onder meer door de huidige gebedscampagne ‘Eén voor India’.

India staat op de tiende plaats van de Ranglijst Christenvervolging, een jaarlijks overzicht van vijftig landen waar christenen het felst vervolgd worden, zie: https://www.opendoors.nl/ranglijst/india